Представяме ви Катя Атанасова, ръководител отдел Финанси в Лидл България. Катя

...
Представяме ви Катя Атанасова, ръководител отдел Финанси в Лидл България. Катя
Коментари Харесай

Катя Атанасова от Lidl: Жените сме стихия, особено когато сме обединени от обща цел

Представяме ви Катя Атанасова , началник отдел " Финанси " в Лидл България. Катя е на 42 години, родом от град Плевен, само че живее от 23 години в София. Завършила е математическа гимназия и от дете „ цифрите й приказват “ и тя приказва на драго сърце на техния език. От самия старт на кариерата си се занимава с финанси и по-конкретно – с ръководство на парични потоци. Наскоро приключва Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България като част от квалификацията си в Lidl.

Лидл България e измежду фирмите, подписали Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации като значима стъпка от тактиката си интензивно да способства за развиването на дамите на работното място. По данни за 2019 година 63% от всички чиновници на Лидл България са дами. Допълнителна цел е насърчаването на повече дами да поемат управителни позиции на приблизително и висше управническо равнище, а специфичен фокус на компанията е да работи за реализиране на най-благоприятен баланс работа-личен живот като изискване за кариерно подкрепяне на дамите в бизнеса.

От какъв брой време си в Lidl и по какъв начин стартира в компанията? Какво те притегли в нея?

Катя Атанасова:  В Лидл съм от юни 2010 – имам достойнството да съм видяла построяването на компанията в най-интересната фаза – тази на началото, когато бяхме шепа хора, отдадени на това да създадат гражданска война в този отрасъл. Мисля, че успяхме в доста връзки.

През какви позиции си предходна през годините?

Катя Атанасова:  В отдел " Финанси " съм от ден първи и до момента не ми е омръзнало. Винаги има с какво ново да се заема, тъй че да не бактисвам. Харесва ми да задълбавам познанията си тъкмо в тази област.

Какво съставлява твоята работа и какви са отговорностите ти? Какво най-вече ти харесва в нея?

Катя Атанасова:  Моята съществена работа е да провеждам паричните потоци на компанията – по какъв начин да съберем постъпленията и да планираме заплащанията. Управлението на парите е доста виновна работа, както и доста предизвикателна, в случай че искаш да го правиш добре и да реализираш облаги за компанията. Харесва ми това, че тази област е доста динамична и постоянно има опция за надграждане, тъй че нещата да се случват още по-добре.

Най-важният урок, на който те учи работата? Какви качества и умения разви у теб?

Катя Атанасова:  Най-важният урок, на който ме е научила работата ми, е силата на положителната предварителна подготовка. Не постоянно всичко става по проект, само че оказва помощ да имаш и авариен подобен, че и втори, трети и десети.

С какво от постигнатото в професионален проект се гордееш най-вече?

Катя Атанасова:  Гордея се с постигнатата успеваемост в работата на отдела ни. Процесите са стройно подредени, навързани между тях като влакна на паяжина. Каквото и да ти потрябва, задоволително е да дръпнеш вярната нишка и за секунди разполагаш с отговор на въпроса.

Кое е най-голямото предизвикателство в постигането на баланс сред кариерата и персоналния живот и ти самата по какъв начин успяваш да го постигнеш?

Катя Атанасова:  Постигам го, като съм намерила отдушник под формата на разнообразни креативен занимания. Имам и двама доста витални отдушника вкъщи – синът ми Мартин и щерка ми Ева. Мартин е на 13 – към този момент е огромен човек, въпреки и в сложна възраст, радва ме и ме ядосва по 100 пъти дневно. Ева е съвсем на 9 години и естествено, е глезената принцеса на фамилията. Възпитавам ги като огромни и виновни хора, разгадавам доста на тях, изключително на баткото – той много постоянно подготвя вечерята, до момента в който аз се прибера от работа, и се грижи за сестра си.

Дъщеря ми е моята прочувствена батерийка – когато ми е тежко или нещо ме тревожи, тя ме прегръща и стои по този начин известно време, с цел да прогони неприятните мисли и да ме успокои.

На какво и до през днешния ден не престават да те учат твоите деца? А кои са качествата, на които ти искаш да ги научиш?

Катя Атанасова:  Основното ми верую е, че те минават през моя живот за малко и за малко, а от мен се чака да ги обичам и да ги направя положителни хора. Дали се оправям с тези задания, единствено времето ще покаже. В последните години повеждам и детски работилници – това ме зарежда доста, тъй като ми напомня по какъв начин наподобява светът без маски, предразсъдъци и насъбрани огорчения. Светът е пъстър, цветен, цялостен с завършения, занимания и нови другари.

Наскоро приключи Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България. С какво беше скъпа за теб и на какво те научи?

Катя Атанасова:  Лидерската академия на Съвета на дамите беше ужасно прекарване за мен. Очаквах, че ще е потребна в професионален проект – запознаваш се с сътрудници от разнообразни сфери на бизнеса в България, обменяте опит и хрумвания. Това, което не чаках, е, че ще се сприятеля бързо с огромна част от участничките и че фокусът ще е върху персоналното израстване на всяка една от нас. Научи ме, че би трябвало повече да имам вяра на себе си и на това, в което ме е трансформирал пътят ми дотук.

Посланието, което запомни от нея и което най-силно се запечата в съзнанието ти?

Катя Атанасова:  Жените сме буря, изключително когато сме обединени от обща цел.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР